1 september 2023

Open Monumentendag in Museumpark Orientalis

Op zondag 10 september neemt Museumpark Orientalis deel aan de Open Monumentendagen. De tien rijksmonumenten op museumterrein, evenals het Romeins aquaduct dat is aangemerkt als UNESCO Werelderfgoed, zijn dan gratis te bezoeken. Heilig Land Stichting neemt een unieke plaats in binnen de Nederlandse cultuur- en architectuurgeschiedenis. Dit is dan ook de reden waarom in 2003 maar liefst 29 bouwwerken in de omgeving werden aangemerkt als rijksmonument. Hiervan zijn er 10 te vinden binnen de poorten van het Museumpark. Daarnaast is er nog een monument te vinden met “status aparte”, namelijk het Romeinse aquaduct dat is aangemerkt als UNESCO Werelderfgoed. Het devotiepark en de daarbij in oosterse bouwtrant ontworpen gebouwen hebben, samen met de inrichting van het terrein, een hoge zeldzaamheidswaarde. Daarnaast heeft het park cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van de rooms-katholieke emancipatiebeweging en het daaruit voortvloeiende rijke roomse leven. Museumpark Orientalis is tot en met 10 september elke dinsdag tot en met zondag geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur. Alleen op zondag 10 september is het Museumpark gratis toegankelijk, de parkeermunt blijft 5 euro kosten. Op zaterdag 9 september gelden de reguliere toegangsprijzen, de Museumkaart is geldig.