26 april 2024

Rumi expositie en Pip de Pelgrim in Museumpark Orientalis.

Museumpark Orientalis – verruim je wereld, ontdek de pelgrim in jezelf. Bezoekers enthousiast over Rumi-expositie. Rumi. In 2024 kunnen bezoekers van Museumpark Orientalis de mystieke dichter Rumi beter leren kennen.  Wie was deze 13e-eeuwse dichter die Beyoncé, Brad Pitt en Madonna nu nog steeds weet te inspireren? Naast de expositie in het hoofdgebouw worden zijn versregels ook op verschillende plekken in het museumpark door verschillende BN’ers voorgedragen, o.a. door Frank Boeijen, Wende Snijders, Claudia de Breij, Johnny de Mol en Marion Bloem. ‘Rumi gaat nu veel meer voor me leven,‘ aldus een geraakte bezoeker. Centraal in Rumi’s werk staat de vraag hoe de mens zich verhoudt tot het hogere – wat zo vaak vertaald wordt als ‘de liefde’. In de expositie zijn naast maquettes en objecten uit onze eigen collectie ook bruiklenen als boeken, schilderijen en tapijtkunst te zien. Aan de hand van duidelijke teksten wordt een beeld van de persoon Rumi geschetst en uit welke traditie hij afkomstig is. Op ontdekkingstocht met Pip. Pip de Pelgrim. Museumpark Orientalis is een Kidsproof Museum want voor kinderen is hier altijd wat te doen. Vanaf de meivakantie kun je aan de hand van leerzame vragen en opdrachten van Pip de Pelgrim langs de Joodse en Arabische dorpjes en de Romeinse straat op pad gaan. Met het boekje van Pip ga je op avontuur in het museumpark. Je leert onderweg over verschillende religies en culturen, je luistert naar het geluid van je adem, geeft een complimentje en test jouw eigen vertrouwen.

 

Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting (bij Nijmegen) is een ontmoetingsplek die ruimte biedt om stil te staan bij de kunst van bezinning en de zoektocht naar de betekenis van het leven. Kom tot rust in het unieke landschap, laat je inspireren door het bijzondere erfgoed en geniet van het culturele aanbod.

 

Openingstijden

Museumpark Orientalis is in 2024 voor de Rumi-expositie in drie seizoenen geopend (op dinsdag t/m zondag, van 11.00 tot 17.00 uur):

  • t/m dinsdag 21 mei (óók op Tweede Pinksterdag, maar niet op Koningsdag)
  • zaterdag 6 juli t/m zondag 15 september (i.v.m. 4Daagse niet op 18 en 19 juli, en niet op donderdag 12 september)
  • zaterdag 19 oktober t/m zondag 3 november

 

In de kerstvakantie vindt in Museumpark Orientalis traditiegetrouw het Feest van Licht plaats, met een prachtige lichtroute door het park en een verrassende selectie uit de eigen collectie kerststallen.

 

Entree

Museumkaart: gratis

€15,00 per volwassenen

€7,50 voor kinderen van 3 t/m 15 jaar

 

Bereikbaarheid

Museumpark Orientalis

Profetenlaan 2, 6564 BL Heilig Landstichting

024 – 382 31 10 / info@museumparkorientalis.nl

 

Museumpark Orientalis is heel gemakkelijk te bereiken. Buslijn 5 (richting Groesbeek) brengt je vanaf het NS-station binnen een kwartier bij het museumpark. Bij de ingang van het museumpark hebben we voor zowel fietsen als auto’s ruime parkeergelegenheid.

 

Meer informatie over het museumpark en ticketverkoop vindt u op www.museumparkorientalis.nl

Neem bij vragen over deze expositie s.v.p. contact op met Museumpark Orientalis.

info@museumparkorientalis.nl  –  024 – 382 31 10

 

Onze introductie-video: