1 september 2023

Het Zalmpodium brengt een Ode aan de Gelderse Poort

Het Zalmpodium in de Zalmstraat 8 in Millingen aan de Rijn staat in het weekend van 9 en 10 september in verbinding met Kunstcollectief Gelderse Poort, die dan op tal van plaatsen in de regio uiting geeft aan de Ode aan de Gelderse Poort. Deze twee dagen staat danser Alioune Diagne in de schijnwerpers van het Zalmpodium. Hij is een multi-kunstenaar, geboren in Saint-Louis Senegal en inmiddels zes jaar woonachtig in Nederland. Hij kocht in Senegal het huis van zijn grootmoeder en maakte daarvan een multiculturele broedplaats voor jonge mensen. Hij organiseert daar het festival Solo Danse voor hedendaagse dans. Alioune Diagne is danser, choreograaf, beeldend kunstenaar en programmeur. Bij รฉรฉn van zijn dansvoorstellingen kwam hij in contact met de Millingse kunstfotograaf Geert van den Broeck, die een reeks fotoportretten van hem maakte. Deze portretten zijn, samen met een aantal doeken van Alioene te zien in het Zalmkerkje. Tevens geeft Alioene, gedurende de openingsuren een aantal solodansvoorstellingen. De openingstijden zijn beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.