10 mei 2024

14e Smartlappenfestival “Tranendal tussen de heuvels” in Groesbeek.

De afsluiting op het Marktplein aan het einde van heet Smartlappenfestival werd een groot feest.

Ook dit jaar op Hemelvaartsdag, vond in het centrum van Groesbeek  het Smartlappenfestival “Tranendal tussen de Heuvels” plaats. De opening vond om 12.00 uur plaats op het Marktplein, waar de andere koren door het organiserende koor “Ochaarm” werden toegezongen. Op diverse locaties was er muziek. De  14 koren een muziekgezelschappen kwamen van heinde en verre en trokken allemaal veel toehoorders.  Het weer werkte dit jaar geweldig mee. Het was een mooie, deels zonnige dag, waardoor extra veel bezoekers naar het centrum van Groesbeek gekomen waren. Bij de Zuidmolen was een braderie, welke ook veel bezoekers trok.  Het festival werd afgesloten in de feesttent op het Marktplein met een optreden van Ochaarm. Daarna ging het feest nog door met de Triësto’s. zie de foto’s deel 1deel 2; deel 3