26 juni 2023

Zeepkistenrace in Groesbeek.

Een van de deelnemers op de “springschans”.

Zondag 25 juni was het eindelijk weer zover. De 2e editie van de zeepkisten race in Groesbeek. 30 zeepkisten hadden zich ingeschreven, waarvan 25 afkomstig van scholen uit de omgeving. Dit jaar was het parcours wat uitdagender gemaakt d.m.v. een kleine schans en een chicane. Ook werd er vanaf een hoger punt gestart zodat de kisten veel meer snelheid hadden als afgelopen jaar. Ook werden de zeepkisten dit jaar buiten het parcours om naar boven gebracht. Wat resulteerde in dat elke deelnemer maar liefst 4 keer naar beneden kon racen. Het was een warme maar vooral een spannende dag want de 3 finalisten zaten met hun tijden 24 honderdste van een seconde van elkaar af. De winnaar dit jaar in de race-klasse was Brenn uit Sint Odiliรซnberg. De 2e en 3e plaats gingen dit jaar naar het Metameer  College uit Boxmeer. In de Fun-klasse gingen de prijzen naar 1e: Pluryn Groesbeek, 2e:  Aventurijn  Nijmegen en de 3e prijs was voor het Mondial College ook uit Nijmegen. zie de foto’s