26 juni 2021

26 juni, Nationale Veteranendag

Door het coronavirus is het programma van de Nationale Veteranendag dit jaar anders. De gemeente Berg en Dal verplaatst de lokale Veteranendag naar oktober. De veteranenvlag wappert vandaag wel bij het gemeentehuis.
Nederland bedankt ieder jaar de veteranen die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. De Veteranendag is er voor erkenning en waardering van alle Nederlandse veteranen. Het Nationaal Comité Veteranendag organiseert zaterdag 26 juni een aangepast programma. De grote bijeenkomst op het Malieveld en het defilé gaan niet door. Het aangepaste programma wordt vanaf 12.35 uur uitgezonden op NPO2. Activiteiten in Berg en Dal uitgesteld naar oktober. We verplaatsen de lokale Veteranendag naar oktober. We verwachten dat het in het najaar weer mogelijk is om met meer mensen samen te komen. De lokale Veteranendag biedt veteranen de gelegenheid om samen herinneringen op te halen. Om te spreken met anderen die hetzelfde hebben doorgemaakt. Op het programma staat een rondleiding door het geheel vernieuwde Vrijheidsmuseum. Veteranenvlag op 26 juni. De gemeente Berg en Dal wil toch graag ook nu haar waardering en erkenning voor de veteranen tonen. Daarom wappert de veteranenvlag vandaag bij het gemeentehuis. Burgemeester Mark Slinkman verheugt zich op de Veteranendag in oktober.