17 maart 2020

Evacuatiemonument in Persingen geplaatst

v.l.n.r ontwerpster Anne Thoss, Hennie Driessen en Wim Jansen van de Stichting Thornsche Molen en Jörg Florenz, die de beelden gemaakt heeft.

A.s. vrijdag 20 maart zou de onthulling zijn van het evacuatiemonument  op de grens van Nederland en Duitsland, achter de Thornsche Molen. Dit is afgelast ivm de Corona perikelen. Maar vandaag, dinsdag 17 maart is de beeldengroep, het kunstwerk dat is ontworpen door de Kleefse kunstenares Anne Thoss en dat is uitgevoerd door Jörg Florenz, alvast geplaatst in Persingen. De gemeente Berg en Dal heeft het kunstwerk op deze locatie nabij en over de grens geplaatst als blijvende herinnering aan de verschrikkingen van de oorlog en aan de overstroming en evacuatie in 1944/45, waaronder men aan beide zijden van de grens geleden heeft. Het monument maakt deel uit van de herinnerings- en wandelroute, die tot stand is gekomen in het kader van 75 jaar vrijheid in deze regio en een initiatief was van de Stichting Thornsche Molen.. zie de foto’s deel 1deel 2

2 Responses to Evacuatiemonument in Persingen geplaatst

  • Een absurditeit. 30 houten mannelijke geslachtsdelen die de evacuatie moeten verbeelden. Dit Bhutan ” kunstwerk ” wordt geplaatst met voorbijgaan aan de belangen van direct omwonenden. Het moet worden omgedoopt in monument ” ter nagedachtnis van de Vietnamese burgers op de vlucht voor napalm bombardementen door de US ” bevrijders” in Vietnam”
    Zie My Lai.

    • Over welke belangen van welke omwonenden gaat het? Ik heb ook al een reactie van een buurtbewoner gelezen die schrijft “Wat mooi. Wat ontzettend mooi”.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.