17 maart 2020

Gemeente Berg en Dal staat afhaal en catering voor bestaande horecagelegenheden toe

Er wordt nog geklust bij de Thornsche Molen

Dinsdag 17 maart gaf burgemeester Slinkman toestemming aan de bestaande horeca om eten thuis te gaan bezorgen. Ook afhalen is mogelijk.
Het toestaan van thuisbezorgen en afhalen beperkt economische schade en stelt mensen in gemeente Berg en Dal ook beter in staat in thuisisolatie te blijven. Belangrijk is wel dat men rekening moet houden met de bestaande maatregelen van het RIVM. Houd 1,5 m afstand. Ook is het belangrijk dat het bezorgen en betalen wel veilig gaat zodat het virus zich niet verder verspreidt. Mark Slinkman: “In deze moeilijke tijd willen we onze ondernemers bijstaan en steunen. Ook voor mensen die met corona besmet zijn, of dat juist kost wat kost willen voorkomen is het fijn dat er eten thuis bezorgd kan worden”. Ook horecabedrijf de Vink en de Thornsche Molen gaan thuisbezorgen, maar vooralsnog waren ze vandaag nog met hele andere dingen bezig. Groot onderhoud.