27 januari 2020

Jubilarissen EHBO vereniging Ooij/Persingen

vlnr Henk Baron, Astrid Thijssen, Peggy Brugman, Meriam Simons, Wim Meij en Lisa Daamen.

Tijdens de jaarvergadering van de EHBO vereniging Ooij-Persingen maandagavond  27 januari in dorpshuis de Sprong te Ooij, zijn 6 jubilarissen gehuldigd. Henk Baron was 55 jaar lid en werd onderscheiden met het Bondskruis 2e klasse. Wim Meij was 45 jaar lid en kreeg eveneens het Bondskruis 2e klasse. Peggy Brugman was 35 jaar lid en kreeg het Bondsinsigne in zilver en dat zelfde gold ook voor Richard Rikken, maar hij kon niet aanwezig zijn en krijgt zijn Bondsinsigne op een later tijdstip. Astrid Thijssen, Lisa Daamen en Meriam Simons waren 15 jaar lid.

One Response to Jubilarissen EHBO vereniging Ooij/Persingen

 • Goedemorgen Henk en overige jubilarissen,

  Van Harte Proficiat met jullie jubileum! Henk, je bent waarschijnlijk destijds van Jeugd EHBO doorgegaan om het officiële certificaat te behalen. Mede dat je ook bij de politie zat en meer op de baan dan achter een bureau. Dan is 55 jaar een hele mijlpaal en heb je veel zien gebeuren.

  Zelf ben ik ook fanatiek in EHBO maar heb mijn papiertje pas behaald in 1992. Dit naar aanleiding dat ik ergens bij betrokken was, maar het vreet echt aan je als je machteloos moet toekijken omdat je geen kennis van zaken had. Dat was voor mij de eerste insteek.
  Medailles toekennen daar zijn ze in het Noord Brabantse heel slecht in, zeker in Roosendaal. Bij de vereniging waar ik bij aangesloten ben doet dit ook niet, ik heb er dus geen van mijn 25 jarig jubileum.
  Verplichtingen opleggen aan verenigingen voor een evenement en bijbehorende vergunning daar is de gemeente als de kippen bij, dat levert geld op. En als je geen EHBO geregeld heb krijg je ook geen vergunning. Werd zelfs zo er dat de gemeente besloot de lokale EHBO verenigingen voor voldoende EHBO-ers beschikbaar te stellen en mochten zij hier 2,50 per uur per persoon voor in rekening brengen zelfs dat werkte niet echt. In 2011 mocht ik van de vereniging een clubje oprichten die dit ging regelen want dat werd zelfs voor een bestuur teveel. Zo is toen EHBO-team ontstaan die draait onder het KvK nummer van de vereniging. Anno nu hebben we een groep van 8 personen (3 vrouwen) die dit voor hun rekening nemen. Zal je dan ook niet vreemd klinken dat de meeste onder ons gemiddeld 350 tot 400 uren draaien op jaarbasis. Tegenwoordig laten we de bedrijven goed betalen, zodat de verenigingen die niets te makken hebben we hier zo goed als gratis kunnen komen om toch hun evenementen door te laten gaan.

  Eigenlijk zou men voor het goed zijn EHBO lessen deels verplicht moeten stellen in het onderwijs. Of het allemaal blijft hangen weet ik natuurlijk niet, maar iets doen is beter dan machteloos moeten toezien hoe iemand onder je vingers uit glipt.

  Daarom heb ik diep respect voor mensen die al zo lang actief zijnen belangeloos iets doen voor de medemens. Zelf ervaar ik dit ook als je iemand actief helpt. Als de ambulance weg is zijn er altijd mensen die je een schouderklopje geven of je persoonlijk bedanken voor je diensten. En daar doe je het voor.
  Dus Henk en overige jubilarissen op naar de 60.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.