28 januari 2020

Vele Groesbeekse prominenten lezen voor tijdens Nationale Voorleesdagen bij basisschool Breedeweg.

voorlezen op basisschool Breedeweg door prominenten.

Van 22 januari t/m 1 februari zijn de landelijke voorleesdagen. Basisschool Breedeweg pakt dit project groots aan en nodigt vele Groesbeekse prominenten uit om te komen voorlezen in de groepen. “Lezen is leuk en ontzettend leerzaam voor iedereen!” Hoe vaak maak je het mee dat er een politieagent, een brandweerman, een dierenarts, een boswachter, een wethouder, een advocaat en Prins Carnaval komt voorlezen? Bijna nooit toch? Wel bij basisschool Breedeweg! Afgelopen woensdag 22 januari was het zover. Het was een prachtig gezicht en de kinderen hebben enorm genoten. Ook de peuters van Kindercentrum Domino Breedeweg zijn in het kader van de Nationale Voorleesweek op bezoek geweest bij de kleuters van basisschool Breedeweg. Deze intensieve samenwerking zorgt ervoor dat de stap naar de basisschool voor de peuters steeds kleiner wordt. Naast het voorlezen van het prentenboek ‘Moppereend’ zijn er gezamenlijk nog vele andere leuke activiteiten gedaan: muziek maken, knutselen, gymmen enz. Na het voorlezen door de prominenten is er later op de dag een voorleeslunch georganiseerd door de Oudervereniging i.s.m. de leerkrachten. Groep 1 t/m 8 hebben geluncht en natuurlijk werd er tijdens het eten een mooi en spannend verhaal voorgelezen. Middels deze actie wil het team van basisschool Breedeweg het belang van (voor)lezen benadrukken. Het was een zeer geslaagde dag! Foto’s Piet Spanjers