27 oktober 2019

18 brandweermannen uit de gemeente Berg en Dal kregen een Koninklijke Onderscheiding.

De 18 brandweermannen met burgemeester Mark Slinkman.

Zaterdag 26 oktober ontvingen maar liefst 18 vrijwillige brandweermannen uit de gemeente Berg en Dal een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Mark Slinkman. Ze werden allemaal Lid in de Orde van Oranje Nassau. De brandweervrijwilligers hebben zich allen langdurig ingezet voor de openbare veiligheid in de gemeente Berg en Dal. Het aantal onderscheidingen is uniek, maar ook nodig. Dat zei burgemeester Mark Slinkman bij zijn toespraak. Hij maakte bewust de keuze om nu ‘zijn mannen’ te eren. Volgend jaar vervalt namelijk de landelijke regeling dat mensen die twintig jaar bij de vrijwillige brandweer werken in aanmerking komen voor een onderscheiding.  ,,Dat zou betekenen dat veel van de mannen die vandaag in het zonnetje gezet worden, dit anders wellicht niet meer zouden meemaken”, zo zei burgemeester Slinkman.  ,,Waar ik eerder koos voor de mijlpaal van dertig jaar als moment om te huldigen, heb ik nu iedereen meegenomen die binnen de regeling valt. Ik heb hart voor de brandweer en ga regelmatig met ze mee op oefening. En ik weet: deze achttien mannen verdienen het.” De brandweermannen waren , samen met al hun collega’s van de posten Groesbeek, Beek en Millingen aan de Rijn naar het Dorpsplein in Groesbeek “gelokt” voor het maken van een gezamenlijke groepsfoto van alle posten en de posten apart. Na afloop werden ze in het gemeentehuis uitgenodigd, waar ook hun familieleden verschenen. Voor de meesten een echte verrassing. zie de foto’s deel 1;  deel 2;  deel 3;  deel 4  Hier onder de namen.

 

Alle 18 brandweermannen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Uitreikingen

Brandweer Groesbeek

 • G.W.M. (Gerard) de Groot                25 dienstjaren
 • W.J. (Wim) Jagtenberg                     24 dienstjaren
 • O.J. (Oscar) Ooievaar                      23 dienstjaren
 • R.A. (Ronald) Vink                            24 dienstjaren
 • E.H.A. (Eric) Zigenhorn                    29 dienstjaren
 • R.T.J.M. (Ronnie) Zwitserloot           20 dienstjaren
 • C. (Chris) Peters                               20 dienstjaren

Brandweer Beek-Ubbergen

 • B.A.W. (Barton) Arnts                        24 dienstjaren
 • A.G.W. (Anton) Arts                           22 dienstjaren
 • M.J.A. (Marc) Bartelds                       20 dienstjaren
 • J.H.B. (Jeroen) Janssen                    21 dienstjaren
 • W.C.A. (Wilco) van de Pas                21 dienstjaren
 • M.C.M.A. (Michiel) Spierings             25 dienstjaren

Brandweer Millingen aan de Rijn

 • J.T.C.A. (Hans) Driessen                  20 dienstjaren
 • P.B.G. (Peter) Heijmen                     23 dienstjaren
 • T.G.W. (Theo) Kievits                        27 dienstjaren
 • B.W.J.M. (Ben) Kregting                   30 dienstjaren
 • C.T.W. (Kees) van der Velden          24 dienstjaren