27 maart 2019

Brandweer Ubbergen oefende in Leuth

Dennis van Zanten en Mark Slinkman (links) kijken toe bij de nabespreking.

De vrijwillige brandweer van de Post Beek oefende dinsdagavond in Leuth. In het hoveniersbedrijf “de Overhaag” was een monteur aan het werk geweest, die kortsluiting had veroorzaakt, waardoor de stroom uitviel Dat had gevolgen voor de “brug” waar een auto op stond en waar men mee aan het repareren was. De brug kwam omlaag en een medewerker raakte bekneld. Ook was er brand uitgebroken in het pand, waardoor een ander personeelslid in paniek raakte en een vat, waarvan hij dacht dat het chemicaliën waren, omver liep. Samen waren er 5 gewonden in het pand, die allemaal door de brandweer gerede werden. Burgemeester Mark Slinkman deed deze avond mee aan de oefening en Dennis van Zanten, directeur Brandweer en Ambulancevoorziening van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid was er bij aanwezig. Voor de brandweerlieden en de burgemeester was het een leerzame oefening. zie de foto’s