27 maart 2019

Basisschool ‘t Bijenveld winnaar van Schoolvoetbal ’t Laag”

Team ’t Bijenveld

Woensdag 27 maart 2019 werd er op de sportvelden van VVLK in Leuth de 53e editie Schoolvoetbal Gelderland-Zuid Rayon ’t Laag gehouden voor alle basisscholen die onder rayon ’t Laag vallen. Dit jaar deden er 10 jongensteams van 5 verschillende scholen mee om de eerste plaats. Al in de poulefase bleek dat het erg spannend zou worden wie er in de finale zou gaan spelen. In de laatste twee speelrondes kwam er pas een beslissing.
In poule A moest ’t Bijenveld 1 toe kijken naar de onderlinge wedstrijd tussen Op Weg 1 en St. Martinusschool 2. Op Weg 1 zou aan een gelijkspel genoeg hebben om 1e in de poule te worden. St. Martinusschool 2 zou met minimaal 5 doelpunten verschil moeten winnen om de koppositie te pakken en in de finale te spelen. Het werd uiteindelijk 2-4 voor St. Martinusschool 2, waardoor ’t Bijenveld 1 de koppositie behield. In poule B stond De Biezenkamp 3 er goed voor. Bij winst tegen schoolgenoot De Biezenkamp 2 zouden zij in de finale staan. Hier stak De Biezenkamp 2 een stokje voor en wonnen met 3-0. Door de winst van (de toen nog) nummer 2: St. Martinusschool 1 stonden zij uiteindelijk in de finale tegen ’t Bijenveld 1.
De finale was spannend, maar ’t Bijenveld 1 had gedurende de wedstrijd de overhand en creëerde de beste kansen en won uiteindelijk de wedstrijd met 2-0. Daarmee prolongeerde zij hun titel als “Kampioen van ’t Laag”. zie de foto’s deel 1; deel 2; deel 3 ; deel 4

Basisschool De Biezenkamp uit Beek won de Sportiviteitsprijs. Zij waren naar mening van de organisatie en de scheidsrechters het sportiefst op en langs het veld.

De organisatie wil alle vrijwilligers (scheidsrechters, kantinepersoneel, veldbeheer) bedanken voor zijn bijdrage aan het toernooi. Ook dit jaar bleek maar weer eens dat zonder deze mensen het toernooi niet plaats had kunnen vinden.

Op de Facebookpagina van Schoolvoetbal ’t Laag vind u meer informatie met betrekking rondom het toernooi. Tevens kunt u daar ook de foto’s en video’s vinden die deze dag zijn gemaakt.

De organisatie wenst ‘t Bijenveld veel succes in de volgende ronde van het Schoolvoetbal! In deze ronde zal ‘t Bijenveld het opnemen tegen alle overige winnaars die binnen de stichting vallen. Dit toernooi zal gehouden worden op woensdag 15 mei op de sportvelden van SC Woezik in Wijchen.