11 april 2018

Nieuwe tankautospuit voor brandweerposten Millingen aan de Rijn en Ubbergen

De Brandweer van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft via een Europese aanbesteding 11 nieuwe tankautospuiten (TS) gekocht. Twee van deze 11 brandweerwagens worden op zaterdag 14 april 2018 gepresenteerd bij de Thornse Molen in Persingen. Deze zijn voor brandweerpost Millingen aan de Rijn en brandweerpost Ubbergen. De andere nieuwe tankautospuiten zijn voor de posten in Opheusden, Beneden-Leeuwen, Kesteren, Ochten, Beusichem, Neerijnen-Oost, Lienden, Buren en Dodewaard. Een tankautospuit wordt door de brandweer ingezet als basisvoertuig. Dit voertuig is ingericht om te kunnen handelen bij brand en bij kleine of middelgrote ongevallen. In een TS wordt 2000 liter water vervoerd om direct met een inzet te kunnen starten. De 11 nieuwe tankautospuiten hebben als nieuwe features een dompelpompapplicatie, een voorbouwlier en voorzieningen voor schoonwerken. De voertuigen zijn in Oostenrijk gemaakt door de firma Rosenbauer en geïmporteerd door DRV. Op de foto René Rieken bij de overdracht vorige week in Geldermalsen met de nieuwe wagen van de Post Beek.

Nieuwe brandweerwagens zorgen voor meer efficiëntie
Theo Willemsen, groepschef post Ubbergen: “We vinden het belangrijk dat er een nieuw voertuig komt en dat deze voldoet aan de allernieuwste eisen op brandweergebied. Zo kunnen onze medewerkers snel, efficiënt en veilig hun werk uitvoeren. Ons voertuig is tevens uitgerust met het materiaal ten behoeve van oppervlaktewaterredding. Daarom wordt ons voertuig zelfs tentoongesteld op de vakbeurs (Eric vakbeurs op vliegveld Twente).”

Groepschef Peter Heijmen (Millingen aan de Rijn) vult aan: “Na vele jaren trouwe dienst maken onze oude voertuigen plaats voor nieuwe, moderne tankautospuiten met alle gemakken van deze tijd. Voor de brandweer is het belangrijk om te beschikken over betrouwbaar materieel. Met dit voertuig kunnen alle denkbare incidenten vakkundig worden aangepakt en opgelost.”.