27 november 2023

Elke Pastoors beoogd nieuwe griffier van Berg en Dal

Elke Pastoors

Elke Pastoors wordt door de werkgeverscommissie van de gemeenteraad voorgedragen als  nieuwe griffier van de gemeente Berg en Dal. De aanwijzing staat 14 december 2023 op de  agenda van de raad.
Sollicitatieprocedure.  In de Werkgeverscommissie van de gemeenteraad zitten de raadsleden Jelbrich de Vries  (voorzitter), Hans Peters en Arnold Driessen. Er zijn met meerdere kandidaten intensieve
gesprekken gevoerd. Elke heeft inmiddels nader kennis gemaakt met de fractievoorzitters,  die enthousiast zijn over haar kandidatuur.  Achtergrond.  Elke Pastoors heeft bestuurskunde gestudeerd en heeft een sterke affiniteit met de lokale  politiek. Zij was raadslid en fractievoorzitter voor de PvdA in Millingen aan de Rijn van 2006  tot 2015. Vanuit die ervaring is zij bekend met de behoeften aan ondersteuning en advies vanuit de gemeenteraad.  Elke is geboren, getogen en woonachtig in Millingen aan de Rijn en zij is daarom goed bekend  met wat er lokaal belangrijk is. Momenteel is zij nog werkzaam als ambtelijk secretaris van de  cliëntenraad van het Radboudumc en als toezichthouder in de zorg- en welzijnssector.  Elke start uiterlijk 1 maart 2024. Dan volgt zij interim-griffier Jan van Workum op.