27 november 2023

Burgemeester bezoekt de 109 jarige mevrouw Steens.

De 109 jarige mevrouw Steens samen met burgemeester Slinkman.

Op maandag  27 november vierde mevrouw Cis Steens-Hermsen uit Berg en Dal haar 109e verjaardag. De officiële datum was een dag eerder, zondag 26 november, maar i.v.m. de komst van de burgemeester van Berg en Dal, Mark Slinkman werd het een dag later op maandag gevierd. Mark Slinkman had namens het gemeentebestuur van Berg en Dal al gezorgd voor een bloemstuk en hij feliciteerde mevrouw Steens hartelijk met deze mijlpaal. Mevrouw Steens woont sinds twee jaar in de gemeente Berg en Dal, in een verzorgingshuis (de Bosrand) en woonde voordien nog zelfstandig in haar woning in het Nijmeegse Dukenburg, waar Burgemeester Bruls haar op haar 100ste verjaardag ook was komen feliciteren, maar daarna hoefde dat voor haar niet meer. Ze werd 109 jaar geleden (26 november 1914) geboren in het Willemskwartier in Nijmegen en werkte tot haar trouwen bij de Nijma. Ze trouwde met Piet Steens, maar werd in 1987 weduwe. Samen kregen ze 4 kinderen, twee jongens en twee meisjes. Er kwamen 7 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Ze was actief in het huishouden, kaartte veel, deed veel aan woord puzzelen en leefde verder rustig en sober. Samen met haar kinderen en personeelsleden werd er  een mooi feestje gebouwd in zorgcentrum de Bosrand. Ze  is de Parel van de  Bosrand 3, zo werd  daar gezegd.  Van harte gefeliciteerd!!