27 november 2023

Henk en Door Alofs – Stevens 60 jaar  getrouwd.

Henk en Door Alofs – Stevens, beiden 87 jaar uit Groesbeek , zijn al  74 jaar bij elkaar. Na 14 jaar verkering gehad te hebben zijn ze nu 60 jaar  geleden getrouwd.  Reden voor  burgemeester om het  diamanten bruidspaar op maandag  27 november in hun woning aan  de Stationsweg in Groesbeek te komen feliciteren. Vooraf had hij al een bloemstuk en  een ingelijste trouwakte bij het diamanten bruidspaar laten bezorgen. Het paar heeft 45 jaar in het Nijmeegse  Brakkenstein  gewoond, 13  jaar in  Heilig Landstichting en nu al weer 2 jaar in een appartement aan de Stationsweg in Groesbeek. Henk was van beroep Timmerman / uitvoerder terwijl Door kookte en huishoudelijke hulp was. Door heeft 15 jaar gekookt voor de broeders in Brakkenstein. Zij hebben 2 kinderen, 5 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. De hobby’s van Door waren  knutselen , kaarten maken, breien en naaien, terwijl Henk zich bezig  hield met dingen voor anderen maken, klussen, voetballen en trainer van zijn kleinzoons. Henk was een trouwe bezoeker  bij voetbalvereniging RKSV Brakkenstein en hij was trainer  bij Oranje Blauw. Iedere week werd er gekaart met vrienden en samen hebben ze veel gekampeerd met de door Henk zelf gebouwde camper. Ook waren ze actief in het carnavalsgebeuren, ze  maakten zelf  met een hele groep carnavalskleding en bijna  ieder jaar wonnen ze de 1ste prijs bij CV De Platte Knip in Brakkenstein.  Daarbij zaten ze nog in een koor. Diamanten bruidspaar, van harte gefeliciteerd!