14 augustus 2023

De Novio Madams vieren weer

De Nijmeegse Novio Madams, opgericht door Thea van Loosbroek, proosten ook dit jaar op het inmiddels16-jarig bestaan. De dames ontmoeten elkaar standaard een maal per maand bij hun stamcafé Biessels op de grote markt waar ondermeer ideeën voor uitjes worden besproken en gepland. Hun motto is Fun and Friendship after Fifty. Alle dames zijn aangesloten bij de wereldwijde organisatie Red Hat Society, in 1998 opgericht in Amerika, en zijn tijdens bijeenkomsten en activiteiten gekleed in rood/paars met rode hoed. Inmiddels zijn er meer dan 150 afdelingen, chapters genaamd, in Nederland en was de “Novio Madams” de eerste Nijmeegse vertegenwoordiging. Om je aan te sluiten geldt slechts een enkele stelregel: je bent ouder dan 50 jaar en je hebt er plezier in om gezamenlijk te ondernemen in de zo typerende rood/paarse kleding. Meer weten over het reilen en zeilen van de Novio Madams: 06-53 81 57 91. Geert Timmer maakte de foto’s.