17 juli 2023

Herdenking op Canadese erebegraafplaats in Groesbeek.

Burgemeester Mark Slinkman legt een krans bij het monument.
Militairen uit diverse landen die aan de Nijmeegse Vierdaagse meedoen hebben maandagmorgen de Canadese Erebegraafplaats aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek bezocht. Daar herdachten ze de Canadese militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog sneuvelden in de regio. Ook was er een delegatie van de Canadesese Citypolice of Galgary aanwezig, die samen met het politieteam Noord Holland een Vierdaagse team vormen. Er liggen 2617 militairen begraven in Groesbeek. Het was een  indrukwekkende herdenking, waarbij o.a. de burgemeesters van Berg en Dal, Mark Slinkman, en Nijmegen, Hubert Bruls, alsmede de marsleider van de Vierdaagse, Henry Sackers, kransen legden bij het monument. Verder werden er kransen gelegd door diverse militaire vertegenwoordigers uit diverse landen en door leden van het Faces to Graves team. zie de foto’s deel 1;  deel 2.