17 juli 2023

Infopaneel Kekerdomse bevrijding weer hersteld.

Het infopaneel over de bevrijding van Kekerdom is na restauratie weer terug op haar oude plek aan de Driedijk.

Het infopaneel bij de Kaliwaal nabij de Driedijk op de Duffeltdijk in Kekerdom, dat herinnert aan de bevrijding van Kekerdom kon gelukkig net voor de vakantie worden hersteld. Het paneel dat beschrijft hoe in februari 1945 een regiment Canadese soldaten het Nazileger uit onze polder verjoeg, was helaas enige tijd geleden vernield. Dankzij een bijdrage van de Gemeente Berg en Dal en geholpen door de handige Staatsbosbeheervrijwilligers staat er nu weer een nieuw paneel. De Kekerdomse gemeenschap is opgelucht dat de recente daad van vandalisme ongedaan is gemaakt en dat de bezoekers van onze polder weer kunnen lezen over onze bevrijding. Het bevrijdingspaneel was onthuld op 8 februari 2022 door de Canadese ambassadeur Lisa Helfand, burgemeester Mark Slinkman en leerlingen van de Kekerdomse Laurentiusschool, tijdens de herdenking van het Rijnlandoffensief.