9 juli 2023

Kringfeest Rijk van Nijmegen-de Betuwe in Doornenburg.

Schutterij OEV met in het midden de nieuwe jeugdkoningin Lotte Buil tijdens de mars wedstrijd.

Op zondag 9 juli vond in Doornenburg het jaarlijkse kringfeest plaats van de schutterskring Rijk van Nijmegen-de Betuwe. Dit werd deze keer georganiseerd door De Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen. Het jaarlijkse Kringfeest met diverse wedstrijdelementen zoals, marcheren, defilé, vendelen, schieten en nog veel meer. Na de officiële opening bij kasteel Doornenburg gaf de kringcommandant het startsein om 11.45 uur voor de mars wedstrijd en het defilé door het centrum van Doornenburg. O.a. de schutterijen van Ooij (Eendracht) , Beek (BUB), Millingen aan de Rijn (OEV), Kekerdom (EMM) en de Horst deden hier aan mee. (totaal 22 schutterijen en gilden. 15 gilden en schutterijen kwamen uit Gelderland en 7 gilden kwamen uit Brabant) Bij het Kringkoningschieten sloot ook de koning van Leuth, Willy Jansen van de Vriendenkring aan en vervolgens werd hij ook nog de nieuwe Kringkoning. Jeugdkoningin werd Lotte Buil van OEV Millingen aan de Rijn. zie de foto’s deel 1;  deel 2;  deel 3deel 4;   deel 5