8 juli 2023

Akker in brand in Leuth

Akkerbrand in Leuth

Zaterdagmiddag werd de brandweer van Millingen aan de Rijn gealarmeerd voor een brand op een akker op de hoek van de Morgenstraat en de Botsestraat in Leuth. In eerste instantie was de melding dat er een landbouwvoertuig in brand stond, maar dat werd al snel gecorrigeerd. Met de vrijwillige brandweer van Millingen werd ook de vrijwillige brandweer van Ubbergen met de waterwagen en de TS, alsmede de brandweer Nijmegen Centrum met de TS gealarmeerd voor bijstand brandweer Millingen. Een stuk akker tussen de Morgenstraat en de Botsestraat stond in brand. Een landbouwer uit Leuth was bezig de oogst binnen te halen met een combine (maaidorser). De hakselaar achter het voertuig had iets van metaal geraakt waardoor er brand was ontstaan. Totaal is er ongeveer 100 x 100 meter afgebrand. De combine had geen schade. De bestuurder is door ambulance medewerkers onderzocht omdat hij veel rook had ingeademd, maar hij hoefde niet mee voor verder onderzoek. zie de foto’s