6 juli 2023

“Er was eens” bij Toneel Mooi Uitzicht Kalorama in Beek.

Donderdagavond 6 juli was de eerste voorstelling van Toneel Mooi Uitzicht van Kalorama, Centrum voor doofblinden, op het terrein van Kalorama. Toneel Mooi Uitzicht, onderdeel van het Kalorama Centrum voor doofblinden, speelt de muzikale theatervoorstelling ‘Er was eens’. De voorstellingen zijn gratis en worden opgevoerd bij Kalorama, Nieuwe Holleweg 12 in Beek. Mis deze unieke voorstelling niet! U betaalt geen entree en u bent van harte welkom op de volgende dagen en tijdstippen:  zaterdag 8 juli om 19.00 uur en zondag 9 juli 2023 om 13.30 uur. Reserveer vooraf uw kaartje(s) door een mail te sturen naar secretariaat@kalorama.nl, onder vermelding van het aantal kaartjes en de datum van de voorstelling. Er is een beperkt aantal plaatsen en consumpties zijn voor eigen rekening.

“Een sprookje leert ons wat het leven ons echt biedt.

Het is soms heftig wat u hier allemaal ziet.

We werken samen gaan van vrolijk tot verdriet

Een heks, een wolf, een draak ik speel het allemaal.

Het is fantastisch in mijn zelfbedacht verhaal.”

Bovenstaande tekst komt uit het eindlied van de voorstelling. Zoals u leest, bedenkt de groep de verhalen die ze spelen helemaal zelf. Het enige wat aan het begin wordt vastgesteld is het thema. Dit jaar was het beginpunt sprookjes. Vanuit hier werden de spelers bevraagd wat ze wilden spelen. Al dan niet met behulp van de begeleiders en tolken. De regisseur van deze groep, Casper Schimmel, zegt hierover: “Het is magisch om met elkaar te fantaseren, elkaar te inspireren en iets moois te creëren. Daar zijn we wat ons betreft ook dit jaar weer met zijn allen in geslaagd!” De spelers van Toneel Mooi Uitzicht wonen in het Centrum voor doofblinden van Kalorama in Beek of ze wonen zelfstandig en krijgen ambulante en andere zorg vanuit Kalorama. De decors worden in eigen beheer gemaakt door de decorgroep, eveneens bestaande uit doofblinde deelnemers. Daarnaast zijn er zeven muzikanten betrokken die de gehele voorstelling muzikaal begeleiden. Door met elkaar samen te werken, worden de spannendste verhalen gemaakt en gespeeld. Meer informatie: www.kalorama.nl/toneel-mooi-uitzicht. Of kijk op de facebookpagina van toneel mooi uitzicht. zie de foto’s deel 1; deel 2;  deel 3;  deel 4;  deel 5

Een deel van de spelers bij het slot van de theatervoorstelling “Er was eens”.