4 juli 2023

Basisschool Opweg en muziekvereniging de Ooijse Toekomst met “Wieger wordt wakker”.

Leerlingen van basisschool Opweg samen met de Ooijse Toekomst in “Wieger wordt wakker”.

Leerlingen van basisschool Opweg” uit Ooij en muziekvereniging “de Ooijse Toekomst” voerden maandagavond gezamenlijk het stuk “Wieger wordt wakker” op in dorpshuis de Sprong in Ooij. De zaal zat vol met ouders en grootouders en ze kregen veel bijval van het publiek. In ‘Wieger wordt wakker’ maakt Wieger in een droom kennis met vele muziekinstrumenten, waaruit hij moet kiezen. Hij weet nog niet welk instrument hij wil gaan spelen. Een trombone, een trompet, een grote bas of, als de buren het goed vinden, misschien wel een drumstel. Wieger vindt alles mooi; hij kan bijna niet kiezen. Aan het eind van het verhaal wordt Wieger wakker en gaat hij naar zijn eerste muziekles. De kinderen verwoordden deze droom al zingend en dansend en er werd zelfs door de blokfluitleerlingen van de school op de blokfluit mee gespeeld. Het enthousiasme van juf Femke is zeker op de kinderen overgebracht, want de kinderen zongen en dansten enthousiast mee. Het project ‘Wieger wordt wakkerโ€™ was en is een zeer geslaagd project wat energie geeft aan degene die het uitvoeren en de kinderen die er bij betrokken worden. Het is een hele mooie kennismaking met muziek en een eerste samenwerking tussen leerlingen en orkest. Namens de gemeente Berg en Dal was wethouder Ria Barber aanwezig. zie de foto’s