11 juni 2023

“Schülerprinzen- en Jugendprinzen” schieten in Wyler.

Vendelen voor de beide prinsessen in Wyler.

Zondag 11 juni was in het Duitse Wyler het Jugendprinzen- en Schülerprinzen schieten van de St. Johannes Bruderschaft Wyler-Lagewald. Er was veel belangstelling voor dit festijn, dat onder tropische temperaturen plaats vond. Zo warm zelfs, dat het asfalt in de rijbaan aan het smelten was. Bij het Schülerpinzenschiessen won Mira Lihring de titel en bij het Jugendschiessen was de titel voor Nelia Kropmann. Zij schoot, na een hele lange strijd,(volgende organisatie had het nog nooit zo lang geduurd) het laatste gedeelte van de vogel naar beneden, nadat deze kort daarvoor al voor een groot gedeelte, aan stukken was geschoten door Sjoerd Gerritzen. Ook de andere drie kandidaten , t.w. Mika Janssen, Jona Janssen en Arne Peters deden er alles aan om de vogel naar beneden te halen. De beide nieuwe prinsessen werden na afloop vanuit het schuttersgebouw naar buiten gedragen en na een kort defilé op stoelen op de rijbaan geplaatst, waar voor hen een vendelhulde werd gegeven. zie de foto’s deel 1;  deel 2;  deel 3