11 juni 2023

Herdenking oorlog Oekraïne bij het evacuatiemonument in Groesbeek.

Honoraire Consul van Oekraïne, Karel Burger Dirven spreekt de mensen toe bij het evacuatiemonument

Op zaterdag 10 juni 2023 was er om 15:00 uur een bijeenkomst bij het evacuatiemonument aan de Mooksebaan in Groesbeek. De gemeenteraad van Berg en Dal, het hoogste orgaan in de gemeente, stond die middag samen met inwoners en Oekraïense vluchtelingen stil bij de gebeurtenissen in Oekraïne. Vorig jaar werd deze bijeenkomst voor het eerst georganiseerd. Tijdens de bijeenkomst werden er toespraken gehouden door onder andere burgemeester Mark Slinkman en de Honoraire Consul van Oekraïne, Karel Burger Dirven en de Oekrainse Aljona Sokyrko.  Namens de Duitse gemeente Kranenburg was burgemeester Ferdi Böhmer aanwezig. Wiel Lender was aanwezig als directeur van het Vrijheidsmuseum. Na de toespraken werden er bloemstukken gelegd door diverse instanties, maar ook door diverse Oekraïense vluchtelingen die hier in de omgeving verblijven. Aansluitend gingen de raad, het  college van B&W en de Oekraïense vluchtelingen naar het Vrijheidsmuseum voor een maaltijd. zie de foto’s