10 juni 2023

Onderscheidingen bij team Faces to Graves.

v.l.n.r Saskia Peters, Marcel vd Meer, Else Schaberg en Alice van Bekkum..

Nu iedereen weer is uitgerust van alle werk dat gedaan is voor de foto Expositie ” The Faces of Groesbeek”, was het tijd om bij elkaar te komen. Zaterdagmorgen, tijdens de bijeenkomst van het Research Team van Faces to Graves in ’t Zwaantje in Mook, kregen twee vrijwilligers, Else Schaberg en Marcel van der Meer,  de Faces to Graves coin met certificaat uitgereikt door voorzitter Alice van Bekkum en bestuurslid Saskia Peters. Else Schaberg uit Nijmegen, voor haar inzet voor de foto-expositie The Faces of Groesbeek, in mei 2021 en de laatste editie in mei dit jaar, draagt zij nu het stokje in deze projectgroep over. Else meldde zich aan in september 2020 tijdens de Freedom Tour en heeft sindsdien een flitsende carrière doorgemaakt. April 2021 als lid van het bestuur, daarnaast maakt en maakte zij deel uit van diverse projectgroepen, zoals het scholenproject, in het samenwerkingsverband Canadian War Graves Nederland, om maar enkelen te noemen. Zij zette zich in voor nieuwe inzichten in de organisatie, kortom haar veelzijdigheid en expertise betekent veel voor Faces to Graves. Marcel van der Meer uit Lent, onze webmaster sinds oktober 2020, kwam bij ons toen hij ‘in-between-jobs’ was, maar onderhoudt en vult de website nog steeds nu hij een fulltime job heeft. Hij zet zich serieus in voor een mooie website en werkt nu aan een vernieuwde versie, waar al wat van te zien is. Verbetering is ingevoerd voor gebruik op telefoon en tablet. Er staan op dit moment 1523 levensverhalen in het Digitaal Monument, die allen door zijn handen zijn gegaan en ingevoerd. En dan ook nog eens de vervangende verhalen, als bijv. nieuwe informatie of een foto is toegevoegd. Marcel, je bent de ‘ínvisable man’, maar ontzettend belangrijk voor Faces to Graves, daarom krijg jij nu deze onderscheiding. De foto is van Research Team voorzitter Kim Huvenaars.