9 juni 2023

Leerlingen lezen levensverhalen van gesneuvelde militairen in Groesbeek.

Leerlingen van het Canisiuscollege lezen hun levensverhalen voor. Foto Fred Hulsman.

Donderdag 8 juni waren drie klassen 4VWO van het Canisius College, samen met hun mentoren op de Canadese erebegraafplaats in Groesbeek. Vanuit het scholenproject van Faces to Graves zijn de mensen van Faces to Graves eerst naar het Canisius College gegaan, waar ze een introductieles hebben gegeven aan de leerlingen en waarbij ze vertelden over het werk dat Faces to Graves doet en over de begraafplaats. Vervolgens hebben ze de leerlingen wat informatie gegeven en een format waarin het verhaal gezet moest worden. Het was namelijk de bedoeling dat de leerlingen zelf een verhaal gingen schrijven. Daarna hebben de leerlingen levensverhalen, nadat ze zelf research gedaan hadden,  geschreven over een aantal soldaten en kwamen die voorlezen bij het graf van de desbetreffende soldaat. Per twee leerlingen hebben ze naam van een militair gekregen en zijn aan de slag gegaan. Alle militairen dienden bij het Royal Hamilton Light Infantry Regiment. De leerlingen hebben goed hun best gedaan en mooie verhalen geschreven. Ze worden door Faces tot Graves in het digitale monument op de website gezet. zie de foto’s van Fred Hulsman.