26 oktober 2022

Ben en Bets Kuster uit Ooij 60 jaar getrouwd.

Bets en Ben Kuster met loco burgemeester Erik Weijers. Foto Frans Bootsma

Op woensdag 26 oktober waren Ben Kuster (82) en Bets Kuster Makaaij (79) uit Ooij 60 jaar getrouwd. De dag daarop trouwden ze voor de kerk. Beide keren in Millingen.. Reden voor locoburgemeester Erik Weijers van de gemeente Berg en Dal om het diamanten bruidspaar te komen feliciteren. Voor het bruidspaar was er een bloemstuk en een ingelijste kopie van hun trouwakte uit 1962. Het paar had elkaar tijdens de Millingse kermis leren kennen en de kennismaking was voortgezet tijdens de daarop volgende Kekerdomse kermis. Toen had de verliefde bruidegom Bets onder druk gezet, dat, als ze niet verder met hem zou gaan, hij vrijwillig naar Nieuw Guinea zou gaan. En dat hielp, want vanaf dat ogenblik vormden ze een paar en Ben ging niet vrijwillig naar Nieuw Guinea hetgeen andere jongemannen uit de omgeving wel deden. Bets heeft 40 jaar gewerkt, waarvan de eerste jaren in de gezinszorg, daarna in een naaiatelier en vervolgens 20 jaar als pakketbezorgster bij Selectvracht, het latere DHL. Met de medewerkers van dit bedrijf heeft ze nu nog vaak contact. Ben is begonnen als vrachtautochauffeur bij Haukes en zat in de bouwmaterialen. Een dubbele hernia zorgde ervoor dat hij dat moest opgeven. Hij ging aan het werk bij de gemeente Ubbergen en was o.a. sportzaalbeheerder en bekleedde nog diverse andere functies bij de gemeente, zoals beheerder over sportzalen en speeltuinen. Hij deed daarnaast nog het onderhoud van de kerk en de pastorietuin in Ooij en maakte deel uit van de z.g “tuinopa’s”. Daarbij waren beiden jarenlang vrijwilliger bij SVO in Ooij. Het paar heeft 4 zonen en 5 kleinkinderen. En nu weten ze ook wel raad met hun vrije tijd. Er wordt gebiljart, gekaart, gewandeld en de internetbijeenkomsten in dorpshuis de Sprong worden bezocht om daar hun kennis op te doen. Frans Bootsma maakte de foto van het diamanten paar met wethouder Erik Weijers.