29 oktober 2022

Op reis met PolMarco naar Wetzlar.

De groepsfoto werd gemaakt voor het Hout- en Techniekmuseum Wettenberg.

De oplettende bezoeker zal het gemerkt hebben. We waren er even niet. Vrijdagavond teruggekomen van een vijfdaagse reis met PolMarco, (staat voor Politie Marechaussee combinatie) naar het Duitse Wetzlar aan de Lahn. Dit was helaas de allerlaatste reis, omdat PolMarco na 36 jaar stopt met het organiseren van dergelijke reizen.Het was weer prachtige reis reis, waarbij o.a. Wuppertal met zijn zweefbaan, Marburg, Giessen en Dillenburg werdenbezocht. We hebben genoten van de gastvrijheid in de diverse restaurants, maar vooral in ons Best Western hotel, in Wetzlar. Ook een bezoek aan de Leica fabriek, het Polizeipresidium Mittelhessen in Giessen en enkele musea in de omgeving waren zeker de moeite waard. Alle hulde aan organisator Izak, mede organisatrice Ineke en onze chauffeur Ron van de Betuwe Express. Bedankt voor jullie inzet. Na 36 jaar valt het doek voor PolMarco, maar we zullen het zeker niet vergeten!!  En als slagroom op het toetje mocht ik van de voorzitter van IPA Wetzlar o.a. twee uniformen, het oude groene en het huidige blauwe, aan mijn politieverzameling in Langenboom toevoegen.  De groepsfoto werd gemaakt voor het Hout- en Techniekmuseum Wettenberg.