6 september 2021

Millingen krijgt eigen Taalcafé

Op woensdag 22 september vindt de feestelijke opening plaats van het nieuwe Taalcafé in De Mok in Millingen. In het gratis Taalcafé kan iedereen wekelijks samen met andere bezoekers oefenen met Nederlands praten. Wethouder Annelies Visser en directeur-bestuurder Bert Hogemans van de Bibliotheek Gelderland Zuid openen het Taalcafé. In het Taalcafé doen bezoekers in kleine groepen taalspelletjes, leren nieuwe woorden en voeren gesprekken over allerlei thema’s. Vrijwilligers zijn aanwezig om te helpen met oefenen. Het zijn gezellige bijeenkomsten waar je andere mensen ontmoet en samen Nederlands spreekt. Aanmelden is niet nodig. Je mag zelf bepalen wanneer je mee wilt doen met het Taalcafé. Vanaf 22 september vindt het Taalcafé iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur plaats in activiteitenruimte De Mok in de Sint Martinusschool (zijde Ravelstraat). Het Taalcafé Millingen is een samenwerkingsproject van Forte Welzijn, Gemeente Berg en Dal en de Bibliotheek Gelderland Zuid. Programma. Op woensdag 22 september staat er vanaf 10.00 uur koffie en thee met iets lekkers klaar. Om 10.30 uur vindt de officiële opening plaats door wethouder Annelies Visser en directeur Bert Hogemans. Zij zullen vertellen waarom het Taalcafé een aanwinst voor Millingen is. Om 10.45 uur gaat het Taalcafé officieel van start met als eerste thema ‘kennismaken’. Meer weten over hulp met taal bij de bibliotheek? Kijk op www.obgz.nl/taalvaardig