27 juni 2021

Schutterij “Sankt Johannes Schützenbruderschaft Wyler-Lagewald” hield alternatieve kermis”

Inwijding van het nieuwe vaandel
Schutterij “Sankt Johannes Schützenbruderschaft Wyler-Lagewald” in Wyler (Dld) hield zondagmiddag haar alternatieve kermis in het dorp. Niet met grote festiviteiten maar met een aangepast programma. “Schützenumzug” door het dorp. Er werd gestart met een Kutschfahrt door het dorp met het huidige koningspaar, de jeugdprins en de schoolpinses,  (Königin Leonie Pouwels mit Prinzgemahl Tim Püplichuisen, Jugendprinz Jannik Pouwels und Schülerprinzessin Lena Klimas)  De koninklijke leden van de schutterij, voor wie het door de coronacrises het derde regerend jaar is, gingen per koets, getrokken door een tractor over de Hauptstrasse en de Alte Heerstrasse naar de kerk, midden in het dorp. Daar had de voltallige schutterij zich verzameld en werd er met de vendels gezwaaid. Vervolgens vond een kranslegging bij het monument plaats. , gevolgd door een Heilige Mis door pastoor Christoph Scholten. Tijdens deze indrukwekkende Mis vond tevens de inwijding plaats van het nieuwe Kerkvaandel  van de schutterij en werd Piet van Loon aangewezen als de nieuwe drager van het vaandel. Na de mis waren er enkele sprekers, waaronder een afgevaardigde uit Berlijn en de nieuwe burgemeester van Kranenburg, Ferdinand Böhmer. Ook pastoor Scholten werd verrast met een cadeau van de schutterij omdat hij op 19 juni 50 jaar was geworden. 4 leden van de schutterij werden gehuldigd voor hun langdurige lidmaatschap en na de mis werd er nog gevendeld. Vervolgens was er nog een “gemütlicher Dämmerschoppen” bij het Pfarrheim. zie de foto’s deel 1;  deel 2;   deel 3