18 januari 2021

Werkverschaffing?

Er zijn nog wat restjes achtergebleven.

Vorige week zijn de perkjes langs het Reiner van Ooiplein in Ooij allemaal voorzien van nieuwe struikjes. Vandaag zijn ze allemaal weer weggehaald. Vreemd. Omroep Gelderland haakte hierop in en deed onderzoek. Vergissing: Navraag bij Dar die verantwoordelijk is voor het afvalbeheer en de openbare ruimte leert dat het hier gaat om een gevalletje: vergissing. Woordvoeder Michelle Stuiver van de DAR legt uit dat de gemeente Berg en Dal ieder jaar tienduizenden plantjes besteld om lege plekken op te vullen en slechte en dode planten te vervangen. Dit jaar was de Dar de gelukkige om die opdracht uit te voeren. Minder gelukkig was echter de keuze om ook de plantsoenen in de omgeving aan Reiner van Ooiplein aan te pakken. Want die gaat op niet al te lange termijn weer op de schop, zo vertelt de woordvoerder van de Dar. Stuiver: “Daarom is besloten om de plantjes er weer uit te halen en deze op een andere plek in de Ooij te gebruiken.” Andere plek: Voor de gemeente maakt het foutje niets uit, zo vertelt wethouder Sylvia Fleuren: “Er is geen schade voor de gemeente, het werk is namelijk aangenomen. Er is een vergissing gemaakt. Omdat het Reiner van Ooiplein dit jaar op de schop gaat, zijn daar de plantjes op dit moment op deze plek overbodig. Dar heeft ze er daarom weer uitgehaald en op een andere plek gezet”. De plantjes hebben inmiddels een nieuw onderkomen gevonden in de Burgemeester Hermsenstraat in Millingen aan de Rijn. zie artikel omroep Gelderland.