17 december 2020

Kerstviering op Kekerdomse Laurentiusschool

Kerstviering Laurentiusschool Kekerdom

Eigenlijk zou de kerstviering van de Kekerdomse basisschool Sint Laurentius op donderdagmiddag 17 december plaatsvinden, maar de lockdown gooide roet in het eten. De Kekerdomse school liet zich echter niet van de wijs brengen en regelde op dinsdagochtend 15 december, voorlopig de laatste schooldag, een kleine kerstviering om het jaar met de kinderen toch nog gezellig af te sluiten. Speciaal voor deze bijzondere dag kwam iedereen in de mooiste, leukste kerstkleren naar school. In de hal van de school luisterden de kinderen naar het kerstverhaal, werden de kaarsjes van de adventsviering aangestoken, en zong iedereen samen kerstliedjes onder begeleiding van de pianomuziek van Elske van Thoor. Directrice Lotte Schouten: ‘Het is zo’n gek jaar geweest voor ons allemaal, we wilden dit op een fijne manier afsluiten. We zijn dus heel blij dat we dit toch nog met de kinderen hebben kunnen doen.’ Net als alle andere basisscholen is Sint Laurentius tot en met 17 januari gesloten. De leerkrachten geven tot die tijd onderwijs op afstand.