13 september 2019

Ninjutsu in Beek! Japanse krijgskunst van Ninja en Samurai

Ivo van Sluis

Sinds september 2018 verzorg ik wekelijks Ninjutsu trainingen voor een kleine gemotiveerde groep in het Kulturhus Beek. Als het weer het toelaat, zijn we soms ook in de Beekse Bossen te vinden. ‘Ninjutsu’ (‘Bujinkan Budo Taijutsu’) is afgeleid van ‘Ninja’. Velen hebben het beeld van de schaduwkrijger in het zwart maar de echte krijgskunst ontvouwt zich als men traint en zich gaat verdiepen in de bewegingen, oorsprong en historische achtergrond. De benaming ‘vechtsport’ is hier dan ook niet op zijn plaats. De technieken en vormen vinden hun oorsprong in traditionele scholen uit het oude Japan. Het begint natuurlijk bij het begin en dat is trainen. De trainingen bestaan uit basistechnieken en -vormen met stoten, trappen, rollen/ontsnappingen, klemmen, sprongen, valbreken etc. De technieken gebruiken we ook in toepassingen met oefenwapens zoals onder meer houten zwaard en stok. Zelfbescherming, respect voor elkaar en veiligheid staan hierbij altijd voorop. De sfeer tijdens de trainingen kenmerkt zich dan ook als respectvol en vriendschappelijk. GRATIS PROEFLES? Meld je aan bij Bujinkan Dojo Beek! Dinsdagavonden 20:00-21:30 in Kulturhus Beek! Voor iedereen (m/v) vanaf 16 jaar. Meld je eenvoudig aan via info@bujinkan-beek.nl. Meer info vind je op www.bujinkan-beek.nl. Ivo van Sluis