13 september 2019

Graf van Eddie Otten, “Gekke Eddie”.

Het graf van Eddie Otten.

De kans is groot dat het Groesbeekse graf van Eddie Otten, beter bekend als ‘Gekke Eddie’, niet wordt geruimd. Er hebben zich de afgelopen dagen tientallen mensen gemeld die een financiële bijdrage willen leveren om het noodzakelijke grafrecht voor de komende tien jaar te betalen. Het graf van de bekende Nijmegenaar Eddie Otten, die lange tijd in de instelling Groesbeekse Tehuizen woonde, dreigde te verdwijnen omdat de (verre) familie er van af zag de grafrechten te verlengen. Hennie Smit trok aan de bel en vroeg zich af of er geen actie opgestart kon worden om het graf te bewaren. Zij vond bijval bij klinisch psycholoog Hans Zweers, die Eddie goed kende. Zij vertelden hun verhaal eerder deze week in De Gelderlander en daarna stroomde reacties binnen.