28 juni 2019

Opening eerste twee rookvrije speelplekken Berg en Dal


Op 3 en 5 juli openen wethouders Irma van de Scheur en Sylvia Fleuren de eerste twee officieel rookvrije speelplekken in de gemeente Berg en Dal. De openingen zijn tevens het startsein van de campagne Rookvrije Generatie.
De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Daarom zet ze zich in voor een rookvrije generatie. Dit gebeurt bijvoorbeeld door speelplekken rookvrij te maken. En door sportverenigingen en scholen te stimuleren om rookvrij te worden. Dit doet de gemeente met advies en promotiematerialen. Vanaf 1 augustus 2020 is een rookvrij schoolterrein verplicht. Scholen zijn dan ook verplicht om te laten zien dat hun terrein rookvrij is. Dit kan bijvoorbeeld met borden of een stoeptegel van de landelijke campagne Rookvrije Generatie.
De gemeente wil graag samen met scholen en sportverenigingen een gezamenlijke boodschap uitstralen: ‘op weg naar een rookvrije generatie’. Daarom geeft de gemeente scholen en sportverenigingen een tegemoetkoming in de kosten voor promotiematerialen van Rookvrije Generatie.  Tijdens de opening onthullen de wethouders borden van Rookvrije Generatie. De borden geven aan dat de speelplekken in Leuth en Beek rookvrij zijn.
U bent van harte welkom bij de openingen.
 Wanneer: woensdag 3 juli 10.45 uur. Opening door wethouder Irma van de Scheur in Beek, Kievitstraat
 Wanneer: vrijdag 5 juli 12.00 uur. Opening door wethouder Sylvia Fleuren, Leuth, De Rollebol
Tijdens de opening van de rookvrije speelplekken worden tevens de nieuwe speeltoestellen onthuld. Kinderen uit Beek en Leuth mochten de afgelopen periode stemmen voor de nieuwe inrichting van hun speelplek. De gemeente vroeg hiervoor aan een aantal leveranciers om een nieuwe speelplek te ontwerpen. De winnende ontwerpen zijn inmiddels geplaatst en worden op 3 en 5 juli samen met de Rookvrije Generatie borden onthuld.