25 juni 2019

Evenement voor startende ondernemers gemeente Berg en Dal

wethouder Irma vd Scheur spreekt tot de startende ondernemers.

Op dinsdag 25 juni organiseerde de gemeente Berg en Dal in het Nederlands Wijnbouwcentrum te Groesbeek een bijeenkomst voor startende ondernemers uit de gemeente. Tijdens dit Startersevent hielpen ze starters op weg met 4 informatieve workshops. Daarnaast lanceerde wethouder Irma van de Scheur de wedstrijd “Bedrijvig Berg en Dal zoekt slimme starters”. Met deze wedstrijd kunnen 5 slimme starters ieder € 5.000,- winnen. Prof. Harry Hummels, afkomstig uit Nijmegen en werkzaam aan de Universiteit van Maastricht nam de deelnemers tijdens het evenement op inspirerende wijze mee naar de wereld van innovaties en startups. Er waren 4 Workshops: 1. Zorgtoerisme en -innovatie, 2. Streekproducten, gezonde voeding, 3. Duurzaamheid, circulaire economie, 4. Arbeidsparticipatie, sociaal ondernemen. De 4 workshops sloten aan bij lokale economische thema’s die veel groeipotentie hebben. Deze thema’s komen ook terug bij de selectiecriteria van de wedstrijd. Het Startersevenement is onderdeel van Bedrijvig Berg en Dal. Hierbij werkt de gemeente samen met ondernemers en andere partners aan versterking en vernieuwing van de lokale economie.