19 juni 2018

Miniconcert leerlingen Stichting Muziekopleiding Ooij.

Op maandag 18 juni was Dorpshuis De Sprong te Ooij gevuld met muziekliefhebbers. St. Muziekopleiding Ooij had een miniconcert georganiseerd om het lesjaar mee af te sluiten. Muziekvereniging Ooijse Toekomst en Drumfanfare Eendracht beten het spits af met een gezamenlijke mars. Daarna was het de beurt aan de 2e jaars blokfluiters. Na 1,5 jaar blokfluiten hadden ( Gwenn, Tess, Rebecca en Joep) de overige maanden kennis gemaakt met diverse instrumenten; klarinet, altsax, bugel, trompet, hoorn, bariton en trommels. Ze traden op met klarinetten en een altsax en dat deden ze voortreffelijk. Daarna was het de beurt aan de 1e  jaars blokfluiters, samen met het orkest speelden ze 4 nummertjes. Zij kregen een groot applaus van het aanwezige publiek en dat was dik verdiend. Hierna mochten de 2e jaars blokfluitjes ( Gwenn en Tess Vermeulen, Rebecca Brand en Joep Smeets) hun Blokfluitdiploma in ontvangst nemen. In januari hadden ze theorie- en praktijkexamen gedaan en waren alle hiervoor geslaagd. Blokfluitdocente Marjan Jacobs deelde de diploma’s uit. Nadat de muziekleraren waren bedankt voor hun inzet dit jaar werd er afscheid genomen van directeur Yvonne Dassen van basisschool OpWeg, zij gaat na dit lesjaar genieten van een verdiend pensioen. Wij zijn haar ontzettend dankbaar, vanaf het begin af aan heeft ze ons ondersteund bij het ontwikkelen van muziekonderwijs op school en daarbuiten. Ter afsluiting speelden de Ooijse Toekomst en Drumfanfare Eendracht nog een gezamenlijke mars. We kunnen terugkijken op een succesvol lesjaar, heb je ook interesse in het bespelen van een instrument neem dan contact op met de muziekopleiding; muziekopleiding.ooij@gmail.com.   zie de foto’s.