5 mei 2018

Onthulling historischpaneel in Leuth

In 2016 kwam Vereniging Behoud Dorpsgezichten met een projectplan de huidige historische panelen een opknapbeurt te geven (2017), en in 2018 vier nieuwe duurzame panelen in enkele dorpen binnen de nieuwe gemeente Berg en Dal te plaatsen. In overleg met de gemeente is gekozen voor Beek, Leuth en Millingen aan de Rijn. Tussentijds had de Heemkunde Heilig Landstichting zich ook gemeld voor een paneel. De rol van SGAV (Stichting Groesbeek Airborne Vrienden) in deze is het samen met plaatselijke organisaties ontwerpen van de panelen. Paneel Leuth is in samenwerking met Stichting Thornsche Molen tot stand gebracht. De onthulling van dit paneel vond plaats op vrijdag 4 mei aansluitend aan de Dodenherdenking bij de kerk in Leuth. Paneel Heilig Landstichting is ontwikkeld samen met de plaatselijke Heemkundewerkgroep en wordt geplaatst tegenover hotel-restaurant Rozenhof aan de Nijmeegsebaan. De onthulling van dit paneel is op woensdag 6 juni om 12:00 uur.