9 mei 2024

5 mei viering in en bij het Vrijheidsmuseum Groesbeek.

De nieuwe directeur van het Vrijheidsmuseum Esther Dorsten in gesprek met burgmeester Mark Slinkman na de Vrijheidslunch.

Op 5 mei vierde het Vrijheidsmuseum in Groesbeek 79 jaar Bevrijding, in en om het Vrijheidsmuseum. De hele dag was er een feestelijk programma: Zo waren er open rondleidingen (ook speciaal voor kinderen) langs de highlights in de vaste expositie; Grateful Generation Tours reed de mensen  rond in een authentieke Willy’s Jeep uit 1942.;  Er waren Live muziek optredens van duo William Smulders & Lieke Grey en Fons Jas. Er werd een Vrijheidslunch opgediend, waarbij ook burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal aanwezig was. Er konden Stoepkrijt tekeningen gemaakt worden over vrijheid; Gerrit Kok tekende speelse cartoons en Kiko de Clown vouwde ballonnen met de kinderen. Ook was er een boekenmarkt en kon men zich gratis op de foto laten vereeuwigen.  En natuurlijk kon ook de Wisselexpositie Dubbelspion nog bezocht worden.  zie de foto’s (komen nog)