24 februari 2018

Start samenwerking De Bastei en Zevenheuvelenloop

BERG EN DAL – Vrijdag 23 februari is de samenwerking tussen De Bastei en Stichting Zevenheuvelenloop gestart. Dat gebeurde door de aanplant van een walnotenboom op een stuk grond langs de Postweg in Berg en Dal. Die weg ligt pal aan de Zevenheuvelenroute. Er komen tientallen fruit- en notenbomen op die locatie. Door de aanplant van een boomgaard wordt de aandacht voor een duurzame en klimaatbestendige leefomgeving zichtbaar, voor zowel de lopers als voor de beide organisaties. De foto is van Remco Wildeman, deGroesbeek.

Stichting Zevenheuvelenloop gaat financieel, en in communicatieve uitingen, bijdragen aan de campagne Operatie Steenbreek die De Bastei gaat voeren. De campagne richt zich op het zoveel mogelijk vergroenen van tuin en wijk. Behalve bij de aanplant van de boomgaard, zal De Bastei ook aanwezig zijn bij de hardloopwedstrijden van de Stichting Zevenheuvelenloop, zoals de Stevensloop, de Marikenloop en de Zevenheuvelenloop. De Bastei informeert dan deelnemers en het publiek over het belang van klimaatadaptatie van onze leefomgeving.

Bij de openingshandeling waren Gerard Mangnus (directeur De Bastei), Ronald Veerbeek (directeur Stichting Zevenheuvelenloop), Harriët Tiemens (wethouder gemeente Nijmegen) en Sjaak Thijssen (wethouder gemeente Berg en Dal) aanwezig. “Dit soort initiatieven zijn prachtig. We staan samen voor de duurzaamheidsdoelstelling”, zei Tiemens. Nijmegen is European Green Capital 2018. “Jullie hebben een voortrekkersrol waar wij als omliggende gemeenten dankbaar gebruik van maken. Wij kunnen ons daar aan optrekken”, aldus Thijssen. De beide wethouders spraken ook hun waardering uit voor de Zevenheuvelenloop als evenement.

Vereniging Nederlands Cultuurlandschap uit Beek-Berg en Dal verzorgt de aanplant.