22 februari 2018

Jeugd-3-daagse in Ooij wint Don Boscoprijs 2018

Voor de derde keer werd de Don Boscoprijs uitgereikt. De Jeugd-3-daagse in Ooij, de winnaar van 2018, mocht op 21 februari een cheque van duizend euro in ontvangst nemen. Met deze prijs zal de Pipowagen, hét trefpunt voor de kinderen tijdens de Jeugd-3-daagse, worden opgeknapt. Voor de prijs waren vijf projecten genomineerd die in juni 2017 voor hun activiteiten subsidie hebben ontvangen van de Stichting Steunfonds voor het Buurt- en Clubhuiswerk in Nijmegen e.o. Dit waren behalve de Stichting Jeugd-3-daagse Ooij, Stichting Ruilvoet Lent, Stichting Move Nijmegen, Schuttersvereniging OEV Millingen a/d Rijn, Braderie Willemskwartier Nijmegen en Stichting Kleurfabriek Nijmegen. Een onafhankelijke jury onder leiding van voorzitter Hannie Kunst  (oud-wethouder van Nijmegen) heeft de genomineerde projecten beoordeeld. De jury was erg onder de indruk van de projecten en de presentaties. Ontmoeting, verbinding, een bindmiddel zijn en vooral vreugde  met daarbij de grote inzet van de vrijwilligers maken volgens de jury deze initiatieven zo waardevol voor de gemeenschap. zie de foto’s 

De keuze viel op de Jeugd-3-daagse omdat ze 150 kinderen bereiken met een groot aantal vrijwilligers. Ook het in- en uitstroomsysteem van ouders als vrijwilligers was bij dit project een pluspunt.  De prijsuitreiking werd gehouden in de Kleurfabriek (AZC Nijmegen), de winnaar van de Don Boscoprijs 2017. De Don Boscoprijs is mogelijk gemaakt door een legaat aan de R.K. Stichting Volksjeugdzorg Don Bosco. De SSBK heeft het beheer ervan overgenomen en verleent jaarlijks steun aan kleinschalige projecten in Nijmegen e.o. Binnenkort is het weer mogelijk aanvragen in te dienen.  www.stichtingsteunfonds.nl  voor informatie en aanvragen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.