20 februari 2018

Inzet Mobile Media Lab van de politie in Groesbeek

Vandaag was de eerste dag van de inzet met het Mobile Media Lab ( een vrachtauto vol computers) van de politie in de gemeente Berg en Dal. Dit was in Groesbeek bij de scholen op de Heuvel en de Breedeweg.  De opening werd gedaan door burgemeester Mark Slinkman samen met wethouder Erik Weijers.  De eerste dag was een succes en dat was mede dankzij de ondersteuning van jongerenwerker Daniel en HALT medewerkster Anouk. De wijkagenten konden samen met Ed Sabel van het MMB veel vragen  beantwoorden van de kinderen en hopelijk bij kunnen dragen aan bewustwording op het gebied van pesten en sexting. Woensdag staat het MMB  op het Dorpsplein in Groesbeek. Tijdens de meet & greet van 13:00 tot 17:00 uur  kunt u uw mening geven over hoe de politie communiceert met burgers. Vragen zoals ‘Hoe wil de burger worden geïnformeerd? en ‘Waar moet de politie meer aandacht aan besteden? staan centraal. Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht. Zij kunnen als echte ME’er op de foto. Op latere tijdstippen zullen ook (indien mogelijk)  de andere dorpen in de gemeente Berg en Dal bezocht worden. zie de foto’s.

Het Mobile Media Lab van de politie, een grote vrachtwagen vol computers, komt van 20 t/m 23 februari naar Groesbeek. In het Mobile Media Lab gaat de politie de kinderen van (basis)scholen in Groesbeek uitleg geven over de gevaren van de online wereld. Over online pesten, maar vooral ook over sexting, het sturen van  seksueel getinte foto’s of filmpjes via mobiele telefoons of andere mobiele media.

Burgemeester Mark Slinkman en wethouder Erik Weijers openen het Mobil Media Lab op 20 februari om 9:00 uur. Het Mobile Media Lab staat die ochtend bij basisschool Op den Heuvel.

Nieuwsgierig?

Op woensdag 21 februari kunnen alle inwoners het Mobile Media Lab bezoeken. Tijdens de meet & greet van 9:00 tot 17:00 uur op het Dorpsplein in Groesbeek kunt u uw mening geven over hoe de politie communiceert met burgers. Vragen zoals ‘Hoe wil de burger worden geïnformeerd? en ‘Waar moet de politie meer aandacht aan besteden? staan centraal. Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht. Zij kunnen als echte ME’er op de foto.

Waar staat het Mobile Media Lab?
Wanneer? Waar?
Dinsdag 20 februari 09:00 – 12:00 uur bij Basisschool op de Heuvel
  12:00 – 15:30 uur op het Kerkplein, Basisschool Breedeweg
Woensdag 21 februari 09:00 – 17:00 uur op het Dorpsplein Groesbeek
Donderdag 22 februari 09:00 – 17:00 uur bij basisschool Adelbrecht-Windekind
Vrijdag 23 februari 09:00 – 17:00 uur bij basisschool  t’Vossenhol-De Sieppe