3 november 2017

Forte Welzijn vraagt vrijwilligers met opvoedkwaliteiten.

Wegens grote vraag van gezinnen zoekt Forte Welzijn vrijwilligers met opvoedkwaliteiten. Ben jij de vrijwilliger die een gezin zou willen ondersteunen?Vrijwilligers van Home-Start Berg en Dal bieden ondersteuning aan ouders die dat nodig hebben. De gezinnen geven zelf aan op welke gebieden zij steun willen. Dat kan bijvoorbeeld zijn door: overbelasting, moeilijkheden met kinderen, weinig sociale contacten, spanningen tussen partners of kleine praktische (opvoed-)ondersteuning nodig. Als vrijwilliger gaat u wekelijks bij ‘uw’ gezin op bezoek. Het uitgangspunt van Home-Start is het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken.  (lees hieronder verderHeeft u belangstelling? Bel of mail de coördinator Home-Start Berg en Dal, Roly Buijs roly.buijs@fortewelizjn.nlMobiel 06-33 79 38 41

 

De training

Wilt U als vrijwilliger een gezin een steuntje in de rug bieden? Na een kennismakingsgesprek kunt u deelnemen aan de training. De cursus bereidt u voor om de gezinnen zo goed mogelijk te ondersteunen. Deze start donderdagochtend 9 november en 23 november 2017. Daarna volgen nog 2 dagdelen in januari 2018. Tijdens de training besteden we o.a. aandacht aan: opvoedproblemen, normen & waarden, communicatie en grenzen stellen.

 

 

Aan de slag

Na de training bent u gecertificeerd om als vrijwillige gezinsondersteuner aan de slag te gaan. Samen kijken we welk gezin er bij u past en vervolgens zal er een kennisgesprek plaatsvinden. Als u en het gezin een klik hebben, kunt u starten. U wordt in uw werk begeleid door de (Home-Start-) coördinator.

 

Bij veel aanmeldingen vinden de eerste twee keren de training op een andere datum in Groesbeek plaats.

 

Heeft u belangstelling? Bel of mail de coördinator Home-Start Berg en Dal,

Roly Buijs roly.buijs@fortewelizjn.nl

Mobiel 06-33 79 38 41