19 oktober 2017

Berg en Dalse Museumdag in Bevrijdingsmuseum Groesbeek

Op 21 oktober a.s., tijdens de Berg en Dal Museumdag, is er een uiteenlopend scala aan activiteiten voor de individuele bezoeker en het gezin in het Bevrijdingsmuseum te Groesbeek. Leer bijvoorbeeld hoe je een echte cartoon tekent of doe mee aan een vrolijke muzikale workshop. Deze Berg en Dal Museumdag wordt georganiseerd in samenwerking met het Afrika Museum en Museumpark Orientalis. Er is deze dag een speciale entreeprijs van 1 euro p.p. Zondag 22 oktober a.s. staat de grootste hit uit WO2 centraal: Lili Marleen. Het museum staat stil bij dit succesnummer via lezingen, filmvoorstellingen en live muziek door zangeres Caia Mangelsdorf. foto’s Bevrijdingsmuseum.

 

Berg en Dal Museumdag en Lili Marleen. Evenementen weekend 21 en 22 oktober 2017
Berg en Dal Museumdag: speciaal museumtarief van €1,00 p.p.
Kom op 21 oktober a.s. naar het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek en leer hoe je een echte cartoon tekent! Daarnaast zijn kinderen van harte welkom met hun hele familie voor o.a. een speurtocht met de zgn. Kijkwijzer om mooie dingen in het museum te ontdekken. Bovendien verzorgt ‘De Klankenkaravaan’ van 14.00-17.00 uur een workshop colourbeats/boomwhacker: een combinatie van body percussie. Jong en oud, muzikaal of niet; Iedereen kan meedoen! Tenslotte is er een Cineac voor kinderen met een vertoning van boeiende, educatieve documentairefilms over verschillende WO2-thema’s (o.a. verzet, onderduiken, dagboeken etc.).
Het gehele programma, op de workshop colourbeats/boomwhacker na, is doorlopend van 10.00-17.00 uur. Voor zowel volwassenen als kinderen is de entreeprijs op deze dag €1,- per persoon. De Museumkaart is geldig.
De Berg en Dal Museumdag wordt georganiseerd in samenwerking met het Afrika Museum en Museumpark Orientalis.

Lili Marleen
Een ‘Schlager’ maakte geschiedenis. Hoe ontstond de grootste hit uit de Tweede Wereldoorlog? Wie was Lili Marleen werkelijk en waarom raakt het lied nog steeds iedereen recht in het hart?
Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek geeft op deze en andere vragen antwoord op een speciale Lili Marleen dag op zondag 22 oktober a.s. Dit gebeurt o.a. met een publiekslezing gegeven door historica Wietske van der Spek, een filmdocumentaire en live muziek. Het legendarische lied wordt live vertolkt door zangeres Caia Mangelsdorf. Zij brengt daarnaast een repertoire van (nostalgische) evergreens.
Het programma is doorlopend van 12.00-17.00 uur. Dit betekent dat de bezoeker op elk moment kan aanschuiven bij één van de programma-onderdelen en ook het museum zelf kan bezoeken.
Standaard tarieven Bevrijdingsmuseum. Museumkaart geldig.

Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek
Datum: 21 en 22 oktober 2017
Informatie: 024-3974404; info@bevrijdingsmuseum.nl, www.bevrijdingsmuseum.nl
Facebook: /Bevrijdingsmuseum, Twitter: @bevrijding