20 augustus 2017

Uitnodiging voor alle inwoners Koningschieten Ooij 2017 zondag 27 augustus

Uitnodiging voor alle inwoners Koningschieten Ooij 2017, zondag 27 augustus.
Want, die den vogel nederschoot, was Koning voor een jaar. (uit: A.C. Staring, Het Vogelschieten, Eene Zutphense vertelling) Om 11.30 uur Heilige Mis (Schuttersmis), m.m.v. van zangkoor Encore. Dorpshuis ’de Sprong’, Prins Bernhardstraat 3 (op het veld achter het dorpshuis).  Koningschieten aanvang 15.15 uur (op het veld achter Dorpshuis ‘de Sprong’) m.m.v. Muziekvereniging Ooijse Toekomst.  Zondag 27 augustus a.s. organiseert Schutterij Eendracht voor de 98e keer in zijn bestaan het jaarlijks Koningschieten. Alle inwoners van Ooij en ook bezoekers van de Ooij mogen meedoen aan het zogenaamde wipschieten ook wel ‘lepeltjesschieten’ genoemd: met een moderne luchtbuks schieten op metalen ‘lepels’. Elke omgeschoten lepel levert punten op. Wie de meeste punten scoort, wint de wedstrijd. Deelname is gratis. Inschrijving ter plaatse bij het wedstrijdsecretariaat. De vogelschietwedstrijd is voor leden van de schutterij. Voor het afschieten van kop, vleugels en staart zijn prijzen te verdienen. Het schieten van de romp is traditioneel voorbehouden aan die schutters die koning/koningin willen worden. Leden kunnen hiervoor opgeven bij het bestuur van de schutterij 024-663 28 33 of via secretaris@schutterij-eendracht.nl  Er is ook mogelijkheid zich voorafgaand aan de wedstrijd op te geven bij het wedstrijdsecretariaat.