8 mei 2017

John Cremers nieuwe keizer schutterij BUB

Zondag 7 mei vond in Beek het traditionele Keizerschieten plaats van Schutterij B.U.B. Dit jaar vond dit plaats t.g.v. het 85-jarig bestaan van de vereniging. Nadat eerst de huidige keizer Martien Mahler was opgehaald volgde een rondgang door het dorp, waarbij bloemstukken werden gelegd op de beide kerkhoven. Op het terrein bij het Kulturhus (bij de Brasserie) streden vervolgens 12 oudkoningen om de prijzen. De eerste prijs (de kop van de vogel) werd gewonnen door de koning van BUB, Coos Lamers. De 2e en 3e prijs (de beide vleugels) werden door Jan Janssen er af geschoten. Nadat alleen de romp van de vogel was overgebleven meldden zich 4 kandidaten voor het keizerschieten. Dit waren Guus Huilmand, John Cremers, Theo Stampaert en Walter Kersten. Bij het 248e schot gelukte het John Cremers om de vogel naar beneden te halen en hij mag  de komende 5 jaar als  nieuwe keizer van BUB, samen met zijn keizerin Birgit, de schutterij vertegenwoordigen. John is al voorzitter van de vereniging. zie de foto’s deel 1,  deel 2,  deel 3,  deel 4.  deel 5