6 maart 2017

Onthulling WhatsApp-Buurtpreventiebord Breedeweg

Maandag 6 maart  onthulden burgemeester Slinkman van Berg en Dal, samen met wijkagent Martin Bekkenk en wijkbuurtappbeheerder Angela Rikken het eerste Whatsapp-Buurtpreventiebord van Breedeweg.  De onthulling vond plaats op de Koningin Wilhelminaweg, net voor de zijweg naar de Bruuk in Breedeweg .

Een BuurtWhatsApp is een moderne vorm van de ouderwetse buurtwacht. Binnen een BuurtWhatsApp-groep kunnen bewoners verdachte situaties snel aan elkaar melden. De gemeente Berg en Dal wil BuurtWhatsApp-groepen in alle dorpen van de gemeente.

Daling woninginbraken In Breedeweg zijn nu voldoende BuurtWhatsApp-groepen actief. Daarom plaatst de gemeente bij alle toegangswegen van het dorp een waarschuwingsbord met de tekst “Attentie WhatsApp Buurtpreventie”. Veel dorpen en buurten in Nederland werken al met een BuurtWhatsApp. En met succes. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken zelf gehalveerd.

Andere kernen Breedeweg is na Millingen aan de Rijn, Horst en Kekerdom het vierde dorp in de gemeente dat nu een dekkend aantal BuurtWhatsApp-groepen heeft. Hierna is Groesbeek aan de beurt.