30 juni 2016

Veteranendag gemeente Berg en Dal

Anders dan andere jaren werd op woensdag 29 juni, deze keer niet voor maar na de Nationale Veteranendag in Den Haag, de gemeentelijke Veteranendag van de gemeente Berg en Dal gehouden in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-45 in Groesbeek. Alle oude en jonge veteranen uit de nieuwe gemeente waren uitgenodigd. Een grote groep veteranen was naar Groesbeek gekomen om daar deze middag mee te maken. Sprekers waren o.a. de directeur van het museum, Wiel Lenders, burgemeester Mark Slinkman, kapitein ter Zee Michel Loof van de Koninklijke Marine en adjudant Rob Walgien van de Koninklijke Marechaussee. Beide laatst genoemde militairen waren beide ook veteraan.  Het werd voor de veteranen een gezellige middag waarbij ook de wethouders Sylvia Fleuren en Erik Weijers aanwezig waren. Overigens waren er dit jaar minder veteranen aanwezig dan voorgaande jaren. zie de foto’s.

DSC_8009 veteranendag naam